Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι μαθητές του Γ3 παρουσιάζουν τις εργασίες τους για την Ελισάβετ Μαρτινέγκου και την Ελένη Μπούκουρη Αλταμούρα

Οι μαθητές του Γ3 μετά την επεξεργασία των αποσπασμάτων από την Αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου και από την Ελένη της Ρέας Γαλανάκη, έκαναν μια μικρή έρευνα για τη ζωή και το έργο των δύο ξεχωριστών γυναικών του 19ου αι., μελέτησαν τη βιβλιογραφία που τους προτάθηκε   εργαζόμενοι σε ομάδες στο εργαστήριο Πληροφορικής και δημιούργησαν πολυτροπικά κείμενα σχετικά με το θέμα. Στη συνέχεια παρουσίασαν την εργασία τους στους συμμαθητές τους και αφού συμφώνησαν για τα κριτήρια αξιολόγησης, επέλεξαν τις τρεις καλύτερες εργασίες που παρουσιάζονται παρακάτω.
Σας καλούμε να πείτε και σεις τη γνώμη σας, με σχόλιο, λαμβάνοντας υπόψη σας κριτήρια, όπως:
1. σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο:
  • πληρότητα περιεχομένου (να περιέχει εργοβιογραφία, σύγκριση ηρωίδων, να συνδυάζει αποσπάσματα του κειμένου με εικόνες, να επιχειρεί προβολή στο παρόν)
  • πρωτοτυπία (το κείμενο να είναι προϊόν συλλογικής δημιουργίας και όχι πρόχειρη αντιγραφή)
  • καλή δομή (το υλικό να παρουσιάζεται οργανωμένα)
  • εύστοχοι τίτλοι και υπότιτλοι 
2. σε ό,τι αφορά τη μορφή, η επιλογή των χρωμάτων, των γραμματοσειρών, της διάταξης των διαφανειών να δίνει ένα αρμονικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

1. Δυο ξεχωριστές γυναίκες του 19ου αι. από την Ανίκητη Ομάδα (Κ. Ν., Κ. Τσ., Κ. Α., Λ. Γ.)
2. Εργασία για τη ζωή και το έργο της Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου από την Ομάδα Τα τρία Γουρουνάκια κι ο Κακός Λύκος (Α. Χ., Κ. Α., Κ. Ε., Λ. Σ. Δ.)
3. Δυο ζωές τόσο διαφορετικές  αλλά και τόσο όμοιες από την Ομάδα Real Wild Children (Ζ. Β., Ζ. Λ., Κ. Β., Κ. Ε.)

4 σχόλια:

  1. Εγώ ψηφίζω την πρώτη παρουσίαση,δηλαδή την παρουσίαση της Ανίκητης ομάδας,διότι πιστέυω πως η παρουσίαση αυτή αγγίζει πιό πολύ τις προδιαγραφές για μια πετυχημένη παρουσίαση,όσο αναφορά την πληρότητα του περιεχομένοου,την προτοτυπία,την καλή δομή και τέλος έχει και τίτλους και υπότιτλους ανάλογα με το θέμα που παρουσιάζετε σε κάθε διαφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ ψηφίζω την δεύτερη παρουσίαση της ομάδας τα τρία γουρουνάκια και ο κακός Λύκος γιατί κατά τη γνώμη μου υπάρχει και πλούσιο περιεχόμενο, αποσπάσματα κειμένου με εικόνες, μια αρκετά καλή δομή,τίτλοι και υπότιτλοι στις διαφάνειες και έχει και μια ομοιομορφία όσο αναφορά τις γραμματοσειρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες οι εργασίες ήταν ικανοποιητικές και απαντούσαν στα ερωτήματα μας αλλά κατά τη γνώμη μου η πιο ξεχωριστή ήταν της ομάδας Real Wild Children,διότι με με πολύ λίγα λόγια και συντομία απαντούσαν στις απορίες μας.Επίσης,υπήρχε καλή δομή ήταν ιεραρχημένα σωστά και ανέβασαν πλούσιο υλικό από σύγχρονες εικόνες.Επιπλέον ψηφίζω αυτή τη παρουσίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο σας !!! Χαιρετώ από Καστοριά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή