Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μαθητές της Γ΄ τάξης στην ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Σήμερα το μεσημέρι αρκετοί μαθητές της Γ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, παρακολούθησαν την ημερίδα πού έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου  και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Θέμα της οι "Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - Cyber Bullying" και στόχος της η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας για τους κινδύνους που συνδέονται με την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους συμμαθητές τους την Πέμπτη, τις τελευταίες ώρες, στην αίθουσα εκδηλώσεων. Μέχρι τότε περιμένουμε τις δημοσιεύσεις όσων παρακολούθησαν την ημερίδα και παραπέμπουμε στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου υπάρχει πλούσιο υλικό σχετικό με το θέμα, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, μας αφορά όλους
  http://www.cyberkid.gov.gr/main.html

2 σχόλια:

  1. Η σημερινή ημερίδα που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ενημερωτική καθώς μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε,για τους κινδύνους που κρύβονται στο ίντερνετ,πως μπορούμε να τους αποφύγουμε αλλά και να τους αντιμετωπίσουμε ώστε να έχουμε μια ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο.Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι γιατί μέσω της ενημέρωσης αποφεύγουμε να συμβούν περισσότερα κρούσματα.Περισσότερα θα μάθετε την Πέμπτη μέσω της παρουσίασης που ετοιμάζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζί με κάποιους συμμαθητές μας παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στην οποία ενημερωθήκαμε για κάποια πολύ σπουδαία πράγματα τα οποία ορισμένα ούτε καν που τα είχαμε ξανά ακούσει, οι περισσότεροι τουλάχιστον, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Όπως μας είπε και ο κ. Σφακιανάκης το διαδίκτυο μπορεί άλλοτε να μας βοηθήσει και άλλοτε να μας βλάψει πολύ σοβαρά με διάφορους τρόπους, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτική. Τα λόγια του κ. Σφακιανάκη πιστεύω πως αφορούν όλους. Γι’ αυτό και εμείς θα σας παρουσιάσουμε σε ένα power point την Πέμπτη κάποια πράγματα τα οποία θα σας αφήσουν άναυδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή