Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

"click... ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ" και στο 7ο Γυμνάσιο!

Αυτή τη χρονιά  το σχολείο μας έχει τη χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο πρόγραμμα "click...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων, τους οποίους προσκαλεί να ανακαλύψουν την ιστορία και να  τη δείξουν μέσα από τη δική τους οπτική γωνία.
Με ερωτήματα άλλοτε απλά κι άλλοτε πιο σύνθετα, οι μαθητές, εξοπλισμένοι με ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούν ως φωτογραφική μηχανή, κάμερα και κασετόφωνο, γίνονται «ρεπόρτερ της ιστορίας». Έρχονται σε επαφή με την κοινωνία που περιβάλλει το σχολείο τους, εξερευνούν την πόλη, τη γειτονιά και το χωριό τους, συλλέγουν τεκμήρια από οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ, πολιτιστικούς θεσμούς και δημόσια αρχεία, και φτιάχνουν τις δικές τους οπτικοακουστικές παρουσιάσεις.
Ήδη είκοσι μαθητές και μαθήτριες από τη Β΄ και τη Γ΄ τάξη  έχουν συγκροτηθεί σε ομάδες, έχουν προσδιορίσει τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν και είναι σε αναμονή των ερευνητών του ΙΜΕ, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Ρόδο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη για να συναντηθούν μαζί τους και να καθοδηγήσουν την έρευνά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου