Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι μαθητές μας μελετούν την τοπική ιστορία και προετοιμάζονται για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς (18/4)



Δημόσια κτήρια κατά την εποχή της ιταλοκρατίας στο from Loukia Orfanou
Με αφορμή τη συμμετοχή της ομάδας τοπικής ιστορίας του σχολείου μας στις 18 Απριλίου στο διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα: «Ανακαλύπτω τα Ίχνη του πολιτισμού στο Μαντράκι», που διοργανώνεται από το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό RICHeS (Rhodes international culture and heritage society) στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας πολιτιστικής κληρονομιάς, που έχει ορισθεί από την UNESCO και το ΙCOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών)παρουσιάζεται η εργασία μας με θέμα: "Η πολιτική του λίθου: Δημόσια κτήρια στο κέντρο της Ρόδου (Μαντράκι)" που έχει εκπονηθεί στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος τοπικής ιστορίας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ας ξαναθυμηθούμε το ποιος, τι,  πότε,  πώς και γιατί  για τα ίχνη του πολιτισμού στο Μαντράκι τιμώντας την τόσο σημαντική πολιτιστική κληρονομιά μας.

3 σχόλια:

  1. Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον όλη η έρευνα και η παρουσίαση!Πιστεύω ότι η ιδέα του παιχνιδιού θα είναι πολύ διασκεδαστική για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος σ' αυτό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ιδέα του παιχνιδιού στο κέντρο της πόλης είναι πολύ ενδιαφέρουσα !Περιμένουμε η ομάδα μας της τοπικής ιστορίας να νικήσει!
    Π.Λ,Ε.Τ.,Κ.Κ. Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή