Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Γυρίζουμε τα πληκτρολόγιά μας στα ελληνικά!


Παιδιά, τώρα στις διακοπές των Χριστουγέννων, που θα έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, φροντίστε να εξασκηθείτε στα ελληνικά στα ψηφιακά σας κείμενα. Δεν είναι δύσκολο, χρειάζεται υπομονή, εξάσκηση και αυτοπεποίθηση. Ας κάνουμε λάθη, δεν πειράζει! Μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε… Εξάλλου ο διορθωτής στον επεξεργαστή κειμένου, μπορεί να μας βοηθήσει (δεξί κλικ  στην υπογραμμισμένη με κόκκινο λέξη και βρίσκουμε το σωστό). Μια εφαρμογή, που μπορεί να μας  βοηθήσει να γράφουμε γρήγορα και σωστά, βρίσκεται σ΄ αυτήν εδώ τη διεύθυνση, κατεβάστε την, εγκαταστήστε την στον υπολογιστή σας και αρχίστε. Είναι εύκολο και διασκεδαστικό. Ας κάνουμε μια προσπάθεια! 
Κι ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι γράφοντας με ελληνικούς χαρακτήρες προστατεύουμε τη γλώσσα μας, την ελληνική, μια γλώσσα τριών χιλιάδων ετών σχεδόν. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι το να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες είναι μια πράξη αντίστασης! Αντισταθείτε στην πολιτιστική αλλοτρίωση και υποδούλωσή!  Αντισταθείτε στην ευκολία και στον εκχυδαϊσμό, γυρίστε το πληκτρολόγιό σας στα ελληνικά για πάντα κι αφήστε τα  « γκρίκλις» για τους αμόρφωτους... 

4 σχόλια:

  1. Σχετικά με τα greeklish δείτε ή θυμηθείτε και όσα έχουμε αναφέρει στο ιστολόγιό μας στις 4/11/2012:
    http://louorfanou4.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα.. Πρέπει να γράφουμε ελληνικά η τουλάχιστον να προσπαθούμε να γράφουμε ελληνικά διότι εάν εμείς τώρα χρησιμοποιούμε τα Γκρίκλις .. πολλά χρόνια μετά ίσως να μην υπάρχει μία γλώσσα τόσον ετών, από εμάς εξαρτάται να σώσουμε την γλώσσα μας..


    - Ειρήνη Β1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνούμαι, πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την νέα ελληνική γλώσσα γιατί μπορεί στο μέλλον να χαθεί. Πρέπει να αρχίσουμε να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες, στο διαδίκτυο αλλά και στο κινητό!! Δεν πειράζει αν κάνουμε λάθη, η προσπάθεια μετράει!!!

    Ραφαέλα, Βούλα Β1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είναι αναγκαστικό να βάζουμε και τόνους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή