Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έρευνα για τη στάση των μαθητών απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές προκαταλήψεις.

Η πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας μας για τη Γ΄τάξη, χωρίς σχόλια.
 Τη  νέα χρονιά θα δημοσιευτούν και οι υπόλοιπες εργασίες. Σχολιάστε την παρουσίαση και τα αποτελέσματα της έρευνας.

7 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά, εξαιρετική δουλειά! Τώρα περιμένουμε και τα συμπεράσματα της έρευνάς σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βέβαια. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα κατά τάξη, στη συνέχεια θα ενοποιηθούν και θα ακολουθήσει σχολιασμός. Μπράβο παιδιά δουλέψατε με κέφι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία έρευνα, αλλά είναι απογοητευτικό το πόσο ρατσισμός υπάρχει στο σχολείο μας... Τους περισσότερους τους ενοχλεί το γεγονός ότι έρχονται πολλοί αλλοδαποί, αλλά αυτό είναι λάθος διότι στη ουσία, είναι κι αυτοί απλοί άνθρωποι σαν κι εμάς, που δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα στην χώρα τους και ήρθαν σε μία άλλη χώρα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και όχι να τους αντιμετωπίζουμε εμείς σαν να είναι σκουπίδια. Εξάλλου πολλοί από εμάς είναι πολύ πιθανόν ότι στο μέλλον θα πάμε κι εμείς να μείνουμε στο εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και δεν θα θέλαμε να μας αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Επίσης δεν ξέρω γιατί, αλλά από την έρευνα αυτή φαίνεται ότι η ιδέα των περισσότερων μαθητών για τους αλλοδαπούς, είναι ότι είναι όλοι τους, ληστές, δολοφόνοι, βιαστές και γενικότερα "κακοί" άνθρωποι, πράγμα το οποίο βρίσκω ανόητο και ανώριμο. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι αλλοδαποί που είναι εγκληματίες, όπως και πολλοί Έλληνες. Ή νομίζουν ότι όλοι οι Έλληνες είναι "άγιοι"; Φυσικά όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και μετανάστες που απλά θέλουν μία καλή και φυσιολογική ζωή... Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, είναι ότι απ'όπου κι αν είμαστε, ότι χρώμα κι αν έχουμε και ότι διαφορές, πάνω απ'όλα, είμαστε όλοι άνθρωποι με το δικαίωμα να ζήσουμε μια καλή ζωή και αυτό είναι που μας κάνει όλους όμοιους και ίσους...

    Β1 Δανάη Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια στους αλλοδαπούς όποια και αν είναι τα πιστεύω τους απλά έχουν μια γνώμη ή προκατάληψη η οποία μεταφέρεται από γενιές σε γενιές.
    Ίσως κάποια μέρα να το πάρουν όλοι απόφαση και αλλάξουν τρόπο σκέψης,να αποβάλουν αυτή την προκατάληψη..

    Γ1 Φαίη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι περισσότεροι συμμαθητές μας πιστεύουν ότι οι αλλοδαποί δημιουργούν πρόβλημα στην χώρα μας. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα μέσα στο σχολειό μας διότι φοιτούν πολλοί αλλοδαποί. Ευτυχώς δεν έχουν σημειωθεί αρκετοί διαπληκτισμοί για αυτόν τον λόγο. Η ομάδα μας πιστεύει ότι δεν πρέπει να απομονώνουμε αυτά τα παιδιά, γιατί και αυτοί προσπαθούν να βελτιώσουν την ζωή τους όπως και εμείς.
    Καθολική.Ρ, Δέσποινα.Σ, Χριστιάνα.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία έρευνα, που κάνατε β1 βαγγοσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία έρευνα, αλλά είναι απογοητευτικό το πόσο ρατσισμός υπάρχει στο σχολείο μας αλλά και αλλου στον κόσμο.
    Β1Σταμάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή