Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Είμαστε όλοι ίδιοι- Είμαστε όλοι διαφορετικοί Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου


Το πρώτο τεύχος των βιβλιοπαρουσιάσεων είναι έτοιμο. Μπράβο σε αυτούς που εργάστηκαν με τόσο κέφι. Περιμένουμε και τις παρουσιάσεις των υπολοίπων. Με τα σχόλια μας ας μιλήσουμε για τα βιβλία που παρουσιάστηκαν και ας συγχαρούμε τους συμμαθητές μας για τη δουλειά τους.

12 σχόλια:

  1. Όλες οι βιβλιοπαρουσιάσεις που διάβασα είναι πολύ ωραίες όμως αυτή που με κέρδισε είναι η "ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ" . Μπράβο στα παιδία που διάβασαν τα βιβλία και τα παρουσίασαν τόσο ωραία..... Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι βιβλιοπαρουσιάσεις που διάβασα ήταν καταπληκτικές μπράβο στα παιδιά που εργάστηκαν πάνω σ'αυτό κάνανε πολύ καλή δουλειά μπράβο !!!!!
    Η παρουσίαση που μου άρεσε πιο πολύ ήταν του βιβλίου η μάγισσα.Η συμμαθήτρια μου έκανε μια ωραία περίληψη και περιέγραψε ακριβώς το περιεχόμενο του βιβλίου.Δεν μου άρεσε όμως η εισαγωγή γιατί λέει πάρα πολλά, ενώ θα έπρεπε να λέει πιο λίγα. Κατά τα άλλα ήταν μια ωραία παρουσίαση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις μου άρεσαν πάρα πολύ. Τα παιδιά είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά. Το βιβλίο που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση ήταν το βίβλο της Δήμητρας Κ. Ο δρόμος για τον παραδείσου είναι μακρύ. Είναι ένα βιβλίο που το έχω διαβάσει και μου κίνησε το ενδιαφέρον για το ότι μια κοπέλα ανάπηρη προσπαθεί να ξεπεράσει την αναπηρία και τον θάνατο του πατέρα της μιλώντας με μια κοπέλα. Πιστεύω πως η συμμαθήτρια μου θα μπορούσε να γράψει μια περισσότερα σχόλια για το βιβλίο . Όμως έκανε μια εξαιρετική δουλειά μπράβο της Χριστιάνα Τ. Γ'1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την γνώμη μου, οι βιβλιοπαρουσιάσεις είχαν πολύ ενδιαφέρον. Το βιβλίο που μου τράβηξε την προσοχή είναι "Μία ιστορία του Φιοντόρ" του Μάνου Κοντολέων. Από την βιβλιοπαρουσίαση της συμμαθήτριάς μου, πιστεύω πως θα είναι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο και αξίζει να το διαβάσω. Η πλοκή του βιβλίου μου κίνησε το ενδιαφέρον, για το πώς οι άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και μέσα από αυτό το βιβλίο μπορούμε να μάθουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε ένα διαφορετικό από εμάς άνθρωπο. Κατερίνα Μ. Γ'1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βιβλίου 'Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς' είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα το οποίο είναι βγαλμένο από τη ζωή, αφού και οι δύο κοπέλες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και βρίσκουν ότι με την συμπαράσταση μπορούν να απαλύνουν τους πόνους τους.

    Κασσάνδρα, Ειρήνη Γ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μπράβο παιδιά πολύ καλή δουλειά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλες οι βιβλιοπαρουσιάσεις ήταν εξαιρετικές μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους!!!! Μαρία Φ.,Δήμητρα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και οι μαθητές προσπαθήσαν πολύ. Το βιβλίο που μου έκανε εντύπωση είναι " Επικίνδυνα παιχνίδια" της Λίτσα Ψαράυτη. Η πρωταγωνίστιρια είναι κοντά στην ηλικία μας και θα μπορούσαμε εμείς να ήμασταν στην θέση της. Το θέμα σχετικά με τα ναρκωτικά είναι επίκαιρο και πολλά παιδιά μπορεί να είναι εθισμένα. Ελενα Ζ. Γ΄1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις των μαθητών είναι φανταστικές και μπράβο στα παιδιά που διάβασαν όλα αυτά τα βιβλία. Το βιβλίο που μου τράβηξε την προσοχή είναι"Η τελευταία μαύρη γάτα"του Ευγένιου Τριβιζά .Η περίληψη του βιβλίου μου έδωσε μια πλήρη ιδέα για το περιεχόμενο του μυθιστορήματος και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο ιδιωματισμός που υπήρχε στην γλώσσα . Συμφωνώ με την γενική κρίση και μάλιστα όταν διάβασα το βιβλίο σύγκρινα την ζωή των γατών με την ζωή των ανθρώπων και συγκεκριμένα των Εβραίων που έζησαν τόσες πολλές επιθέσεις ρατσισμού.Μόνο ένα πράγμα δεν μου άρεσε ήταν ότι η περίληψη σταματάει και δεν μας λέει πως
    οι γάτες ελευθέρωσαν τις υπόλοιπες γάτες.

    Φένια Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλες οι παρουσιάσεις ήταν πολύ καλές.Αλλά πιο πολύ μου άρεσε η βιβλιοπαρουσιάση του βιβλίου "Μια ιστορία του Φιοντόρ", γιατί μου αρέσει πως η αφήγηση γίνετε όχι μόνο από ένα άτομο αλλά από δύο διαφορετικά άτομα. Επίσης βρίσκω την ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα.
    Πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε να έχει περισσότερα προσωπικά σχόλια και περισσότερες πληροφορίες για τη γλώσσα του βιβλίου.
    Γενικά όμως έκανε μια πολύ καλή δουλειά.
    Κωνσταντίνα Κ. Γ'1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου ''μια ιστορία του Φιοντόρ'' είναι ένα μικρό κοριτσάκι, η οποία είναι μετανάστρια από τη Ρωσία με την μητέρα της.Το βιβλίο μου άρεσε και θα ήθελα να το διαβάσω..

    Κυριάκος Π. Γ'1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η παρουσίαση που έκανε η συμμαθήτρια μας για το μυθιστόρημα "Επικίνδυνα παιχνίδια" μας κίνησε το ενδιαφέρον να το διαβάσουμε !

    Σ.Χ -Φ.Β -Β.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή