Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι μαθητές μας μελετούν την τοπική ιστορία

 Σήμερα, ένα τμήμα της ομάδας Τοπικής Ιστορίας του σχολείου μας είχε τη χαρά να ξεναγηθεί στην Ακρόπολη της αρχαίας Ρόδου, από την αρχαιολόγο κ. Μ. Μιχαλάκη-Κόλια. Η ξενάγηση ήταν εξαιρετική, καθώς η κ.Μ. Μιχαλάκη-Κόλλια, με την κατάρτιση, την ευρυμάθεια και τη γλαφυρότητά της μας βοήθησε να σχηματίσουμε μια συνολική εικόνα όχι μόνο για την Ακρόπολη, αλλά για ολόκληρη την πόλη της Ρόδου, κατά τα αρχαία και ελληνιστικά χρόνια. Την ευχαριστούμε πολύ!
Οι δικές μας εργασίες θα αναρτηθούν σύντομα στην πλατφόρμα  click στην ιστορία του ΙΜΕ, υπό την αιγίδα του οποίου εκπονείται το πρόγραμμά μας.

2 σχόλια:

  1. Αυτά που μας είπε η κυρία Κόλια για τη Ρόδο και το Αρχαίο Στάδιο μου άρεσαν πάρα πολύ και κάποια από αυτά δεν τα ήξερα καθόλου και χαίρομαι πάρα πολύ που τα έμαθα γιατί γεννήθηκα και κατοικώ στη ρόδο και θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζω για την ιστορία της εγώ και όλοι μας.Νιώθω πάρα πολύ τυχερή διότι μετά την ομιλία της μας ξενάγησε στο Αρχαίο Στάδιο και μας έλεγε διάφορα για τις ανασκαφές που έκαναν,για τα μέρη του Σταδίου και δίαφορα άλλα.Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης πήγαμε και στο ναό του θεού Απόλλωνα ο οποίος ήταν φανταστικός,γιατί κάθε φορά τον έβλεπα από τον δρόμο που περνούσα με το αυτοκίνητο και ήθελα να πάω πάρα πολύ να τον δω πώς είναι από κοντά.Η κυρία Κόλια μας είπε πώς ήταν ο ναός πριν γκρεμιστεί,μας είπε πώς λέγεται κάθε μέρος του ναού,μας έδειξε χάρτες και φωτογραφίες του.Αν πας από κοντά φαίνονταν τα σίδερα φθαρμένα σε κάποια σημεία που είχαν γκρεμιστεί οι πέτρες.Ήταν φανταστικά και όποιος δεν έχει παέι στο Αρχαίο Στάδιο και στο ναό να πάει γιατί πραγματικά είναι πολύ ωραία.
    Χρυσούλα Π. Β΄4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως η ομάδα της τοπίκης ιστορίας που οργανώθηκε από την κύρια Μαύριδη εχει κάνει μια πολλή καλή δουλειά και εύχομαι σε ολους τους καλή σχολική χρονία Μ.Π. Β΄1

      Διαγραφή